Lewes Cliffe

Lewes-Cliffe1

This Environment Agency project has made improvements to flood defences in the Lewes Cliffe flood cell on the north bank of the River Ouse, within a conservation area.

The works, lasting 20 weeks, involved:
• The installation of a new flood gate and walls at a doctor’s surgery.
• The installation of new demountable flood barriers at a store car park.
• The protection of various stores and businesses with new  flood walls, the raising of existing defences and strengthening of existing flood defences.
• Associated works including: brickwork, fencing, surfacing, landscaping, steps and hand rails, street lamps, electrics,  formwork and tree surgery.

The new wall construction is a concrete base with shear key and concrete flood wall with brickwork cladding to match adjacent properties.